• Regionálna súťaž v 3D grafike

    •  

       

      Regionálna súťaž v 3D grafike - Obrázok 1Regionálna súťaž v 3D grafike - Obrázok 2

      Dňa 28.6.2023 sa po prvýkrát na SOŠ v Žarnovici uskutočnila súťaž v 3D modelovaní. Náš žiak Marek Rozemberg z 9.A triedy sa umiestnil na krásnom 2. mieste. Marekovi srdečne blahoželáme.

    • ALFIÁDA

    • V mesiaci máj prebiehala Celoslovenská vedomostno - zábavná súťaž v programe Alf.

      Aj my patríme medzi tých, čo vyriešili viac ako 750 000 testov, umiestnili sme sa na 250. mieste zo 454 škôl. A jeden usilovný prvák dokonca umiestnil na 27. mieste v TOP 35, z počtu 35 585 žiakov.

      Pochvala patrí žiakom  1.B, 1.C, 2.A, 2.B a 3.C triedy a zvlášť žiakovi 1.B Dávidovi Vincencovi, ktorý nahral 31 910 bodov.

    • Krajské kolo v atletike

    • V utorok 6. júna sa v Banskej Bystrici uskutočnilo krajské kolo v ľahkej atletike. Pretekov sa zúčastnili víťazi okresných kôl z Banskobystrického kraja, teda deväť chlapčenských družstiev a osem družstiev dievčat.

      Teší nás, že v obidvoch kategóriách sme mali svoje želiezka v ohni aj my. Družstvo dievčat nastúpilo v zložení: Karin Lučaníková, Ema Debnárová, Zuzana Slosiarová, Nela Suchánová, Sára Šturmanová a Hana Šmondrková. Chlapčenské družstvo tvorili: Maroš Bahúl, Marek Bartffay, Hugo Martinec, Adrián Karnek, Jakub Lesný, Marek Suchý a Jakub Kukučka ako náhradník.

      Súťažilo sa v siedmich disciplínach – beh na 60 metrov, beh na 800 metrov, skok do diaľky, skok do výšky, hod vortex raketou, vrh guľou a štafeta 4x60 metrov. V niektorých sa nám darilo menej, ale v iných sme doslova zahviezdili. V náročnej konkurencii sa naši atléti vôbec nestratili a ich odhodlanie podať čo najlepší výkon nezastavilo ani nepríjemné a daždivé počasie, ktoré sprevádzalo celé preteky.

      Karin ukázala, že beh na 800 metrov pre ňu nie je žiadny problém, pretože si vybehala krásne II. miesto. Vo vrhu guľou sa výborne umiestnila Zuzka, ktorá skončila na III. mieste. Vrh guľou bol silnou disciplínou aj pre Adriána, pretože v nej  zvíťazil. Zlatým klincom programu bola naša chlapčenská štafeta, ktorú naši chlapci s prehľadom vyhrali a nám urobili obrovskú radosť.

      V celkovom hodnotení skončilo družstvo dievčat na VI. mieste. Chlapci sa nakoniec s počtom bodov 524 zaradili do víťaznej trojky a nás naozaj veľmi teší, že sa  do Žarnovice vrátili so striebornými medailami na krku.

      Krajské kolo v atletike - Obrázok 1Krajské kolo v atletike - Obrázok 2Krajské kolo v atletike - Obrázok 3

    • DOLINA, DOLINA

    • Dňa 7.6.2023 sa žiačky 1. stupňa našej školy zúčastnili regionálneho kola prehliadky v speve ľudových a zľudovených piesní pod názvom Dolina, dolina v ŽupkoveMiška Habláková, žiačka 2. ročníka, nás reprezentovala v 1. kategórii a umiestnila sa v krásnom striebornom pásme. Viktorka Pánová, žiačka 4. ročníka, nás reprezentovala v 2. kategórii a umiestnila sa tiež v krásnom striebornom pásme. Obidve žiačky zaspievali po dve ľudové piesne, pričom svojím spevom obohatili a zachovali naše slovenské ľudové tradície. Blahoželáme!

    • McDonald´s Cup.- okresné kolo

    • Dňa 2.5.2023 sa naši žiaci z 1. stupňa zúčastnili okresného kola vo futbale chlapcov a dievčat - McDonald´s Cup. Naše družstvo reprezentovali chlapci a dievčatá z 3. a 4. ročníka v zložení: Ján Pilc, Sebastián Mayer, Radoslava Marušková, Petra Maslenová, Jozef Šopa, Peter Varholík, Bohuš Popjak, Aleš Kaliak, Lukáš Suja, a Samuel Vallner. Za účasti 7 škôl sa nám podarilo vybojovať bronzové medaily. Za vzornú reprezentáciu im ďakujeme!!!

    • Krajské kolo dievčat v MIDI cool volejbale

    • 31. marca družstvo našich dievčat zvíťazilo v okresnom kole v MIDI cool volejbale. Okrem zlatej medaily si vybojovali aj postup do krajského kola. To sa uskutočnilo 25. apríla 2023 v Krupine.

              Dievčatá (Nela Suchánová, Zuzana Slosiarová, Karin Lučaníková, Zuzana Rozembergová, Ema Debnárová a Karolína Košíková) sa na  stretnutie s ďalšími víťazkami okresných kôl  nášho kraja zodpovedne pripravovali a na súťaž prišli s túžbou zabojovať a podať čo najlepší výkon. Toto predsavzatie sa im podarilo splniť, pretože v naozaj veľmi silnej konkurencii (naše družstvo bolo jediné bez registrovanej hráčky vo volejbale)  sa nestratili. Hoci sa im nepodarilo vybojovať medailovú pozíciu, hanbu našej škole neurobili. Práve naopak.

            Piate miesto, na ktorom nakoniec skončili, je veľmi pekné a nás teší o to viac, že dievčatá dokázali podať výborný výkon aj napriek zraneniam, ktoré ich hneď v prvom sete postihli. Svojou bojovnosťou, odhodlaním, spoluprácou a radosťou z hry potešili nielen svojich trénerov, ale hlavne seba. A to je dôležité.

      Krajské kolo dievčat v MIDI cool volejbale - Obrázok 2Krajské kolo dievčat v MIDI cool volejbale - Obrázok 1

    • Biologická olympiáda - okresné kolo kat. D

    • Dňa 20.4.2023 sa v CVČ v Novej Bani uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády, kategória D. V projektovej časti nás reprezentovali: Aleš Ďatko,6.B s projektom „Ja a diabetes“ – 1.miesto Bianka Pajerská, 7.B s projektom „Chov tura domáceho“ – 2.miesto . V teoreticko – praktickej časti nás reprezentovali Eugen Mihálik, 7.B – 5.miesto a Daniela Adamcová, 7.B – 8.miesto. Obidvaja sa stali úspešnými riešiteľmi. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

       

                                                                     Okresné kolo Biologickej olympiády - Obrázok 2

    • Dejepisná olympiáda - krajské kolo

    • Dňa 3.4.2023 sa v Banskej Bystrici konalo krajské kolo DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY. Našu školu reprezentovala Andrejka Mladoňová z 8.C triedy, ktorá postúpila z prvého miesta okresného kola. Andrejka dosiahla výborné umiestnenie, z 18 súťažiacich z celého kraja skončila na krásnom 3. mieste. Za druhým miestom zaostala len o jeden bod. Do celoslovenského kola postupuje len žiak - z 1. miesta, no napriek tomu je Andrejka svojím výborným umiestnením úspešným riešiteľom. Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

    • MIDIcool volley - okresné kolo

    • Naše volejbalistky nám urobili radosť. 31. marca sa zúčastnili na súťaži MIDIcool volley . Na turnaji sa stretli s družstvami ZŠ s MŠ Župkov, ZŠ Hodruša Hámre a ZŠ Jána Zemana Nová Baňa. Dievčatám sa podarilo vyhrať všetky zápasy a umiestnili sa na 1. miesteDievčatám držíme palce v krajskom kole 🤞

    • Biologická olympiáda - okresné kolo

    • Dňa 17.3.2023 sa konalo krajské kolo Biologickej olympiády v Banskej Bystrici. Naše žiačky ôsmeho ročníka nás reprezentovali so svojimi postermi a v kategórii C medzi deviatakmi obsadili krásne umiestnenie. Natália Pánová s témou Vplyv rôznych činiteľov na hodnotu indexu telesnej hmotnosti BMI sa umiestnila na 4. mieste a Simona Dúchajová s témou Pestovanie brusnice čučoriedkovej obsadila 5.miesto. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

       

       

    • Okresné kolo v Dejepisnej olympiáde

    •  8. februára 2023 sa v priestoroch Centra voľného času v Žarnovici stretli žiaci z okresu Žarnovica, aby si zmerali svoje sily v okresnom kole 15. ročníka Dejepisnej olympiády.

                  Čakal na nich náročný test, ktorý preveril ich vedomosti z dejepisných učív príslušného ročníka, z monotematického celku a z regionálnych dejín.

      Našu školu v okresnom kole  zastupovalo päť žiakov – Adam Beňo zo VI. B, Matúš Suja zo VII. A, Andrea Mladoňová z VIII. C, Zuzana Beňová z IX. A a Jakub Kukučka z IX. B triedy. Teší nás, že v silnej konkurencii sa nestratili a viacerí z nich sa stali úspešnými riešiteľmi a obsadili aj veľmi pekné umiestnenia.

      Zuzka sa v kategórii C (9. ročník) umiestnila na 6. mieste. V tej istej kategórii bol úspešný aj Jakub, ktorému len o chlp ušlo 3. miesto. Najlepšie sa umiestnila Andrejka, keď v kategórii D s prehľadom zvíťazila, a tak si vydláždila postupovú cestu do krajského kola. To sa uskutoční 3. apríla 2023 a my veríme, že Andrejka bude farby našej školy aj tu obhajovať na výbornú. Určite jej budeme držať palce.

                                                        Okresné kolo v Dejepisnej olympiáde - Obrázok 1

    • Okresné kolo - biologická olympiáda

    • V utorok 14.2.2023 sa naše žiačky ôsmeho ročníka zúčastnili okresného kola biologickej olympiády. V teoreticko - praktickej časti sa Andrea Mladoňová umiestnila na 4.mieste a Simona Dúchajová na 5.mieste. Okrem vedomostného testu si vyskúšali aj izoláciu DNA a stali sa úspešnými riešiteľkami.V projektovej časti porotu aj súťažiacich zo šiestich škôl zaujali svojimi postermi Simona Dúchajová, ktorá sa umiestnila na 1.mieste a Natália Pánová na 2.mieste. Obidve postúpili do krajského kola. Dievčatám blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov aj v krajskom kole.

                          Biologická olympiáda - okresné kolo - Obrázok 2Biologická olympiáda - okresné kolo - Obrázok 3Biologická olympiáda - okresné kolo - Obrázok 4

                                                               Biologická olympiáda - okresné kolo - Obrázok 5Biologická olympiáda - okresné kolo - Obrázok 6

    • Okresné kolo v Olympiáde zo slovenského jazyka

    • 10. novembra 2022 sa v priestoroch CVČ v Žarnovici uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka. Zúčastniť sa ho mohli víťazi školských kôl. Našu školu zastupovala žiačka VIII. C triedy – Andrejka Mladoňová.

      Andrejka je známa svojou precíznou a systematickou prácou, ktorú uplatnila aj pri riešení dosť náročných úloh, ktoré boli súčasťou okresného kola. Výborne si počínala  pri vypracovávaní testu, ktorý preveril jej vedomosti a znalosti z pravopisu a teórie literatúry, ale nezľakla sa ani praktických úloh, ktoré boli zamerané na prácu s konkrétnym textom.

      Jej úsilie a snaha boli nakoniec ocenené krásnym 3. miestom, ku ktorému jej srdečne blahoželáme.

      Okresné kolo v Olympiáde zo slovenského jazyka - Obrázok 1Okresné kolo v Olympiáde zo slovenského jazyka - Obrázok 2

    • Technický talent 2022

    •  

      „Technický talent 2022“ - Obrázok 1„Technický talent 2022“ - Obrázok 3„Technický talent 2022“ - Obrázok 2

       

      Dňa 25.11.2022 sa konala súťaž „Technický talent 2022 v priestoroch Strednej odbornej škole technickej vo Zvolene. Aj naši žiaci si prišli zmerať svoje zručnosti, ale aj vedomosti v rôznych zaujímavých úlohách. A podarilo sa im to veľmi úspešne 1. miestom.

      Za úspešnú reprezentáciu ďakujeme Lukášovi Štefankovi 9.B, Matejovi Benkovi 9.B, Martinovi Gregorovi 9.B, Matejovi Nemcovi 9.B, Jakubovi Lesnému 9.B. 👍👏